FILTERI, ODVAJAČ KONDENZATA, SUŠAČI

Zastupnici smo njemačke firme BEKO TECHNOLOGIES, vodećeg proizvođača opreme za kvalitetu zraka. 

BEKO TECHNOLOGIES je jedini proizvođač na tržištu koji vam nudi cjelokupni asortiman komponenti za obradu komprimiranog zraka.

MJERENJE KVALITETE ZRAKA

Zrak koji ulazi u kompresor nije čist. U sebi sadrži razne čestice prljavštine, kapljice vode, uljne aerosole i ostale čestice. 

Razne grane industrije u svojim poslovnim procesima moraju zadovoljavati određene standarde kvalitete zraka (klase). Nudimo pomoć pri izradi UNUTARNJE SPECIFIKACIJE.

To se posebno odnosi na PREHRAMBENU I FARMACEUTSKU INDUSTRIJU.

membranski sušači

KOMPRIMIRANI ZRAK U PREHRAMBENOJ INDUSTRIJI

FILTERI, ODVAJAČ KONDENZATA, SUŠAČI

Prehrambena industrija koristi komprimirani zrak u gotovo svakom proizvodnom procesu. Nečistoće u komprimiranom zraku, kao što su virusi, bakterije, gljivice, kvasci, mineralna ulja, ulja, čestice ili plinovi mogu kontaminirati hranu.

Komprimirani zrak je jedan od najčešćih ulaza kontaminiranih čestica u proces proizvodnje. Mnogi proizvođači hrane komprimirani zrak smatraju samo izvorom energije u svojim proizvodnim procesima. Kao rezultat toga, mediju se ne pridaje dovoljno pažnje u mjerama za analizu opasnosti i smanjenje rizika.

TRANSPORT – komprimirani zrak se koristi za prijevoz sirovina, poluproizvoda i gotovih proizvoda. Npr. u proizvodnji čokolade, pneumatski se prenose sastojci, ali i kakao masa. Također, komprimirani zrak se koristi i za odvajanje od cijevi (punjenja).

PROIZVODNJA – u komprimirani zrak koji se koristi u procesima obrade i proizvodnje ne smije u sebi imati ulje ili viruse. Stoga, gdje komprimirani zrak dolazi u doticaj s hranom, potrebno je instalirati odgovarajući sustav obrade zraka, sa sterilnim filterima. 

Svaki je proizvođač odgovoran za kvalitetu svojih proizvoda i preporučuje se uvesti odgovarajuću kontrolu rizika i opasnosti (HACCP).

Kontinuirani monitoring komprimiranog zraka osigurava sigurnost procesa i uvelike smanjuje greške u proizvodnji.